Monday, May 12, 2008

Ümberjutustus



Mutionu pidu

Ümberjutustus

Mutionu valmistub peoks. Ta ehitab endale uhke maja ja paneb puu peale plakati, kus seisab: Mutionu pidu! Metsaelanikud näevadki plakatit ja on jube elevil. Mutionu samal ajal, aga hakkab juba sööki valmistama.

Varsti jõudsidki külalised. Põder oli muusikamängija kaasa võtnud ja ta pani selle mängima. Kõigil oli kõht tühi ja, sellepärast nad hakkasidki pugima. Kõik sõid seda, mis neile maitses, sest sööki oli üüratult palju.

Kõigil oli väga lõbus. Paljud tantsisid, aga karu sõi kooke kahe suupoolega. Karule jäi muusikamängija pähe kinni ja kõik pidid aitama tal selle välja saada. Pidu oli vahva.

Maja hakkas rappuma, sest sees kõik tantsisid ja mürasid. Karuga juhtus veel igasuguseid asju. Näiteks jäi siil ta tagumiku külge kinni. Põdra sarved jäid maja lakke ja kõik asjad lendasid. Karu ja teised jooksid majast välja ja sisse.

Maja ei kannatanud seda välja ja see varises kokku. Kõik hakkasid naerma, sest vares kukkus muusikamängijast välja. Pidu oli väga lahe ja kõik läksid koju välja magama.

1 comment:

williambli92982 said...

An fascinating discussion is price comment. I feel that it is best to write more on this topic, it might not be a taboo topic but typically persons are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers casino games